dimanche 9 mars 2014

کشتی مظنون به حمل سلاح از ایران، وارد بندر اسرائیلی شد

سربازان اسرائیلی کشتی‌ای را که گفته می‌شود حامل موشک از مبدا ایران به سودان بوده، به بندر اسرائیلی ایلات هدایت کردند. اسرائیل مدعی است که مقصد این تسلیحات نوار غزه بوده است. ایران و حماس این ادعا را رد کرده‌اند.

یک فروند کشتی باری حامل سلاح در دریای سرخ، به سوی بندر ایلات واقع در اسرائیل هدایت شد تا مورد بازرسی دقیق قرار گیرد. این کشتی که نام "Klos-C" را بر خود دارد، روز شنبه (۸ مارس/ ۱۷ اسفند) توسط کشتی‌های جنگی اسرائیلی همراهی شد.

چهارشنبه گذشته (۵ مارس/ ۱۴ اسفند) نیروی دریایی اسرائيل پس از انتشار خبر توقیف یک فروند کشتی با ده‌ها موشک پیشرفته، اعلام کرد که این کشتی با پرچم پاناما در دریای سرخ در حرکت بوده و موشک‌ها نیز ساخت سوریه‌اند.

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند، موشک‌هایی که زیر کیسه‌های سیمان جاسازی شده بودند، قرار بوده از مبدا ایران به دست اسلام‌گرایان نوار غزه برسد. شبه‌نظامیان فلسطینی بارها از نوار غزه خاک اسرائیل را با موشک هدف قرار داده‌اند.
موشک‌های M302 ساخت سوریه
موشک‌های M302 ساخت سوریه
پس از توقیف این کشتی، ایران و سازمان اسلام‌گرای حماس این اتهامات اسرائیل را رد کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه‌، با پهلو گرفتن این کشتی باری در بندر ایلات، مقام‌های اسرائیلی قصد دارند آن را به منظور یافتن دیگر سلاح‌ها و مهمات احتمالا پنهان شده، مورد بازرسی دقیق قرار دهند.

از آنجا که این کشتی با پرچم پاناما در حرکت بوده، دولت پاناما نیز اعلام کرده که به‌طور مستقل در این زمینه تحقیق خواهد کرد.

به گفته مقام‌‌های اسرائیلی، این کشتی راهی "پورت‌سودان" بوده است. سودان نیز هر گونه ارتباط خود با این کشتی و بار آن را رد کرده است.

اسرائیل این کشتی باری را در ۱۵۰۰ کیلومتری جنوب این کشور در آب‌های بین‌المللی، میان سواحل سودان و اریتره توقیف کرده بود.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفته است که موشک‌های کشف شده از نوع M302 ساخت سوریه هستند که نخست از سوریه به تهران انتقال یافته‌اند. این موشک‌ها به بندرعباس و سپس به بندر عراقی ام‌القصر منتقل شده‌اند. برد این موشک‌ها میان ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر است.

بنا به ارزیابی مقام‌های اسرائیلی، قرار بوده این موشک‌ها در بندر "پورت‌سودان" تخلیه شوند و سپس از راه زمینی به دست گرو‌ه‌های افراطی فلسطینی و یا گروه‌های تروریستی و اسلام‌گرا در صحرای سینا برسند.

تکذیب مقام‌های ایران و حماس

مقام‌های ایران هرگونه ارتباط با کشتی "کلوس سی" را تکذیب کرده‌اند و ماجرا را "صحنه‌پردازی اسرائیل برای نابود کردن روند مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵" توصیف کرده‌اند.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز جمعه (۷ مارس/ ۱۶ اسفند) اتهام اسرائیل علیه ایران را "یک ادعای ناشیانه و یک سناریوپردازی پر از ابهام و دروغ" خواند که "فقط اذهان بیمار، توان سر هم کردن آنها را دارند." او افزود که این ادعاها با سفر نتانیاهو به آمریکا و اجلاس سالانه آیپک، لابی بزرگ یهودیان در ایالات متحده، بی‌ارتباط نیست.

گردان عزالدین قسام، شاخه مسلح گروه حماس که بر نوار غزه حاکم است، اعلام کرده که محموله کشتی به هیچ‌وجه ارتباطی با "مقاومت فلسطین" ندارد و "اقدام تبلیغی اسرائیل صرفا در خدمت ادامه محاصره نوار غزه و ریختن خون فلسطینی‌هاست". سودان و گروه جهاد اسلامی نیز هرگونه ارتباط با قاچاق اسلحه در کشتی "کلوس سی" را تکذیب کرده‌اند.

در همین حال، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، تایید کرده است که آمریکا و اسرائیل در شناسایی و ردیابی کشتی همکاری‌های اطلاعاتی و نظامی داشته‌اند. او گفته است: «ما همچنان به مقابله خود با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه ادامه خواهیم داد و در این راستا با متحدان و شرکای خود هماهنگی و همکاری خواهیم داشت.»

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

با درود به رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران،برادر مسعود و خواهر مریم

در آخرین موضع گیری دولت آمریکا در برابر رژیم ایران تعدادی متعجب ، تعدادی ناراحت و اما بسیاری خوشحال شدند و استقبالی با شکوه به ع...